MAATREGELEN CORONAVIRUS

(update 24 maart 2020)

 

Geachte cliënt,

Er wordt vanuit de huisartsenzorg en medici een beroep gedaan op ons als fysiotherapeuten. Ze vragen ons de zorg te ontlasten op het gebied van klachten aan het bewegingsapparaat. Om die reden zijn wij (aangepast) geopend voor spoed / noodzakelijke zorg.

Heeft u een afspraak bij ons in de praktijk, kom dan alstublieft alleen en houdt u aan de door ons opgestelde hygiëneregels om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. U kunt tevens gebruik maken van een telefonisch consult. Dit wordt gewoon door uw verzekeraar vergoed.

Heeft u een nieuwe klacht en wilt u voor de eerste keer een afspraak bij ons maken neem dan telefonisch contact met ons op. Vanwege de verminderde aanwezigheid kan het zijn dat u niet rechtstreeks iemand aan de lijn krijgt. Spreek dan uw naam en telefoonnummer in dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. In dit telefoongesprek met de fysiotherapeut zullen we uw klachten bespreken aan de hand van de door het RIVM en het KNGF opgestelde stappenplan. Hierin wordt het nut en de noodzaak besproken of face tot face behandelen mogelijk is of dat we u telefonisch kunnen voorzien van advies omtrent uw klachten. Dit alles om uw gezondheid, de gezondheid van de fysiotherapeuten en de gezondheid van alle mensen die in de risicogroepen vallen zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Het is een ingrijpende maatregel die we met zijn allen moeten nemen. Wij hopen op uw begrip. 

Hygiëne en het Coronavirus

Hygiëne en aandacht voor ziekteverschijnselen zijn altijd belangrijke aspecten binnen onze praktijk. Wij zijn extra alert en nemen maatregelen om ons allemaal te beschermen.

Wat vragen wij van u?

·         Neem een eigen grote en schone handdoek mee.

·         Was uw handen bij binnenkomst in het gezondheidscentrum grondig (minimaal 20 seconden) met zeep.

·         Kom alleen en beperk uw wachttijd.

·         Neem voldoende afstand van elkaar in de wachtruimte.

 

Wij vragen u uw afspraak te annuleren indien:

·         U last heeft van: (neus)verkoudheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen moeheid, je ziek voelen of diarree.

·         U in een besmet gebied bent geweest of in aanraking bent geweest met een besmet persoon.

·         U met een patiënt in aanraking is geweest bij wie Corona is vastgesteld

·         Er bij u Corona is vastgesteld

 

Wat doen wij?

De volgende maatregelen worden door onze therapeuten genomen en daarbij vragen we uw medewerking:

Wij schudden geen handen maar verwelkomen u met een glimlach en een knikje.
Wij wassen onze handen voor én na aanraking.

Wij gebruiken voor iedereen een grote schone handdoek, zodat u op een handdoek kan liggen bij een behandeling op de behandelbank. Uit praktisch oogpunt vragen wij u wel om deze zelf mee te nemen.
Wij reinigen deurklinken, behandelbanken en trainingsapparatuur in de oefenzaal extra vaak evenals alle oppervlakken in onze behandelkamer na elke behandeling.
Wij zorgen voor voldoende luchtcirculatie in alle ruimtes.
Wij behandelen geen patiënt die koorts heeft, hoest, neusverkouden is of benauwd.
Heeft een van ons zelf deze verschijnselen dan voert hij/zij geen behandelingen uit, alleen onze fitte fysiotherapeuten zijn aan het werk.

 

Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen nauwlettend op de websites van het RIVM en het KNGF.

Met vriendelijke groet,

Team Fysiocentrum Meerkerk

 

Back to top